Sposób przygotowania:
Pizza tyrolska bez sera
Mąkę na ciasto przesiać i wymieszać z solą, cukrem trzcinowym, drożdżami i łyżeczką oliwy z oliwek. Dolać ciepłą wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 2 godziny przykryte lnianą ściereczką. Po tym czasie ciasto podzielić na 3 porcje. Każdy kawałek ciasta cienko rozwałkować, zawinąć brzegi, żeby nie wyciekał sos. Posmarować oliwą z oliwek, a następnie sosem do pizzy. Polecam domowy sos z tego przepisu: https://gotujmy.pl/domowy-aromatyczny-sos-do-pizzy,przepisy,181864.html Cebulę pokroić w piórka, a boczek w niewielkie kawałki. Rozłożyc boczek, a następnie cebulkę na pizzy. Wstawić pizzę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. Ozdobić rozetką listków świeżej bazylii.