Sposób przygotowania:
Pizza wg kicaj14
Do miski wsypujemy mąkę, formujemy z niej kopczyk, w którym robimy wgłębienie. Wlewamy do niego wodę, wykruszamy drożdże i wsypujemy cukier. Odstawiamy na 5 min. Następnie dodajemy sól i olej. Ciasto możemy najpierw wymieszać łyżką, potem ugniatamy je dłońmi do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji (ciasto nie powinno być twarde). Zostawiamy do wyrośnięcia (w ciepłe miejsce) od 40 min. do 1,5 godz. (im dłużej ciasto wyrasta tym pizza będzie bardziej puszysta). W tym czasie kroimy warzywa. Ser zetrzeć na tarce, pieczarki obrać i pokroić w cienkie plastry. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i przełożyć na posmarowaną olejem blachę. Ciasto posmarować sosem, posypać serem, następnie ułożyć pieczarki, posypać solą. Piec na drugim od dołu miejscu w piekarniku ok. 10 do 20 min w temperaturze 220 stopni C.