Sposób przygotowania:
Pizza wiejska Bogusi
Drożdże wymieszaj z wodą, 2 łyżkami mąki i cukrem. Pozostaw pod przykryciem aż drożdże zaczną pracować. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na duże koło.
Posmaruj ketchupem pikantnym pozostawiając 1 cm. ciasta nieposmarowanego i posyp przyprawą do pizzy. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp na ketchup .
Kiełbasę pokrój w plastry i ułóż na ser żółty. Paprykę pokrój w kostkę i poukładaj na serze i kiełbasie. Cebulę obierz i pokrój w krążki ,ułóż na pizzy.
Oliwki przekrój na pół i poukładaj na pizzy. Piecz około 20 minut aż spód będzie miał złoty kolor.
Posmaruj ketchupem pikantnym pozostawiając 1 cm. ciasta nieposmarowanego i posyp przyprawą do pizzy. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp na ketchup .
Kiełbasę pokrój w plastry i ułóż na ser żółty. Paprykę pokrój w kostkę i poukładaj na serze i kiełbasie. Cebulę obierz i pokrój w krążki ,ułóż na pizzy.
Oliwki przekrój na pół i poukładaj na pizzy. Piecz około 20 minut aż spód będzie miał złoty kolor.