Sposób przygotowania:
Pizza Wiejska XXL
Ciasto: Drożdże rozpuścić w bardzo ciepłej wodzie. Mąkę przesiać do miski, dodać olej i sól. Wlać rozczyn z drożdży. Wymieszać delikatnie i wyrobić. odstawić do wyrośnięcia na ok. 1h.
Farsz: Pieczarki pokrojone w półplasterki podsmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem majeranku, oregano i soli. Kiełbasę pokroić w plasterki/półplasterki. Cebulę w cienkie pióra. Paprykę pokroić w kostkę a pomidory i ogórki w plastry.
Gdy ciasto wyrośnie.. ciasto rozwałkować (duży okrąg) i posmarować ketchupem ,a boki zagiąć tak, by tworzyły cienki brzeg. układać na pizzy składniki: plastry szynki, pieczarki, kiełbasę, pomidory , ogórki. Posypać papryką i cebulą. Całość obsypać przyprawą do pizzy i włożyć do nagrzanego do 220*C piekarnika na 20min.
5min przed końcem wyłożyć ser na pizzę. Wyciągnąć gdy będzie roztopiony.
Farsz: Pieczarki pokrojone w półplasterki podsmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem majeranku, oregano i soli. Kiełbasę pokroić w plasterki/półplasterki. Cebulę w cienkie pióra. Paprykę pokroić w kostkę a pomidory i ogórki w plastry.
Gdy ciasto wyrośnie.. ciasto rozwałkować (duży okrąg) i posmarować ketchupem ,a boki zagiąć tak, by tworzyły cienki brzeg. układać na pizzy składniki: plastry szynki, pieczarki, kiełbasę, pomidory , ogórki. Posypać papryką i cebulą. Całość obsypać przyprawą do pizzy i włożyć do nagrzanego do 220*C piekarnika na 20min.
5min przed końcem wyłożyć ser na pizzę. Wyciągnąć gdy będzie roztopiony.