Sposób przygotowania:
Pizza wiejska z papryką i kiełbasą
Ciasto na pizzę rozwałkowuję na cienki placek, przenoszę na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blachę z piekarnika. Ciasto smaruję równomiernie sosem pomidorowym. Cebulę obieram, siekam w piórka i podsmażam na oleju. Zeszkloną, ostudzoną cebulę rozkładam na cieście. Na pozostałym tłuszczu podsmażam krótko pokrojoną w plasterki kiełbasę, po czym układam ją na cebulce. Papryki myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w paseczki. Układam na cieście. Pomidorki myję, przekrawam na pół i rozkładam na cieście.Oprószam całość ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym. Na wierzch ścieram ser żółty na dużych oczkach. Wstawiam do nagrzanego do 230*C piekarnika i piekę ok. 15-20 minut.