anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pizza wiejska z salami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto jest bardzo delikatne i chrupiące polecam, salami w połączeniu z boczkiem smakuje wyśmienicie

Pizza wiejska z salami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pizza wiejska z salami

Ciasto

 

  • 400 g sera mozarella
  • 200 g salami
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 200 g boczku wędzonego
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Pizza wiejska z salami
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać olejki mąkę i bardzo dokładnie zagnieść ciasto tak aby nie kleiło się do rąk.

Ciasto wyłożyć na okrągłą blaszkę około 24 cm. Posmarować przecierem. Delikatnie posypać startym serem rozłożyć pokrojony boczek i ułożyć resztę startego sera i ułożyć salami delikatnie opruszyć wegetą.

Włożyć do pieczenia w temperaturze 200 stopni na około 20 minut.
Pizza wiejska z salami
Obsypując serem należy zostawic bok około 1 cm.