Sposób przygotowania:
Pizza z fasolką szparagową i tatarem orzechowym
Zrobić zaczyn z drożdży, cukru i letniej wody i odstawić na kwadrans pod przykryciem. Mąkę przesiać do dużej misy, wlać zaczyn, dodać kminek cały lub mielony ze dwie łyżki, dwie łyżeczki soli oraz oliwę z oliwek. Wyrabiać, zagnieść i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na półtorej godziny. Fasolkę opłukać oraz poobcinać końce, a wyrośnięte ciasto rozwałkować i wylepić nim blachę, potem posmarować wierch ciasta pesto zielonym lub ketchupem. Na to wyłożyć twarożek orzechowy wymieszany z kulkowym pieprzem i przykryć warstwą fasolki szparagowej dwukolorowej. Nagrzać piekarnik do 200 st. C i do gorącego wstawić blachę z pizzą. Po upieczeniu wyjąć, pokroić i jeść.