Sposób przygotowania:
Pizza z mielonym tofu i fasolką
Zrobić zaczyn z drożdży, cukru i letniej wody. Odstawić na kwadrans, następnie dodać przesianą mąkę, trzy łyżki oliwy i sól. Wyrabiać rękoma, póki ciasto nie zacznie odchodzić od dłoni. Nakryć misę z ciastem czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godz. W tym czasie zmielić mięso jakie mamy w domu i przesmażyć na oleju z wcześniej zeszkloną cebulką. Tofu pokroić na średnią kostkę, fasolkę, oczyścić i opłukać, obgotować na osolonym wrzątku. Wyjąć, odsączyć na cedzaku i wymieszać z mięsem i tofu. Doprawić pieprzem, curry, soli nie za dużo, lub wcale, jeśli fasolka będzie słona. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę nasmarować cienko olejem, a ciasto rozwałkować i wylepić nim blachę. Posmarować wierzch ciasta pastą pomidorową lub paprykową wyłożyć farsz mięsno-serowo-jarzynowy. Wstawić blachę z pizzą na 30 min. Po upieczeniu wyjąć i kroić radełkiem do pizzy ciasto. Podawać na talerzach płaskich. Smacznego!