Sposób przygotowania:
Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym"
Przygotować ciasto drożdżowe, wodę zastąpić piwem. Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować formując koło. Zamiast sosu pomidorowego rozsmarować ketchup z cukinii: https://gotujmy.pl/ketchup-z-cukinii,przepisy-cukinia-przepis,218826.html Pieczarki pokroić i sparzyć przez kilka minut wrzątkiem. Fasolkę ugotować. Tuńczyka odcedzić z nadmiaru płynu. Oliwki pokroić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki położyć na cieście i posypać serem oraz oregano. Piec w temp. 200 stopni przez ok.20 min.
![Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym" Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizza-z-tunczykiem-na-ciescie-piwnym-303789.jpg)
![Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym" Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizza-z-tunczykiem-na-ciescie-piwnym-303790.jpg)
![Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym" Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizza-z-tunczykiem-na-ciescie-piwnym-303791.jpg)
![Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym" Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizza-z-tunczykiem-na-ciescie-piwnym-303792.jpg)