ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Pizza z fasolką szparagową, salami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Troszkę nietypowa pizza z fasolką szparagową, salami i serem oraz pomidorami na drożdżowym spodzie z orzechami i płatkami owsianymi.

Pizza z fasolką szparagową, salami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza z fasolką szparagową, salami i serem

 

  • pół szklanki letniej wody
  • 5 dag. drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • trzy łyżeczki siemienia lnianego
  • szklanka płatków owsianych, błyskawicznych,
  • szklanka mielonych orzechów włoskich
  • szklanka mąki pszennej
  • łyżka oleju
  • pół szklanki ugotowanej fasolki al dente
  • jedna pikantna, mała papryczka chili
  • pół szklanki groszku konserwowego
  • pół pomidora twardszego
  • kilka plastrów salami
  • 4 plastry sera
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Pizza z fasolką szparagową, salami i serem
W pół szklanki letniej wody rozpuścić 5 dag. drożdży z dodatkiem 1 łyżeczki cukru oraz 1 łyżeczki soli. 
Dodać trzy łyżeczki siemienia lnianego. Dodać szklankę płatków owsianych, błyskawicznych, szklankę mielonych orzechów włoskich i szklankę mąki pszennej. Dolać łyżkę oleju i zagnieść ciasto. Foremkę wysmarować olejem i wyłożyć ciasto na pizzę. Ciasto podpiec 20 minut, po tym czasie na cieście układać ugotowaną fasolkę al dente. Jedną pikantną, małą papryczkę chili pokrojoną w krążki, odsączony groszek konserwowy, pomidory oraz plastry salami i kawałeczki sera. Piec na złoty kolor, wypieczenie sprawdzać patyczkiem. Podawać z ketchupem.   
Pizza z fasolką szparagową, salami i serem.
W pół szklanki letniej wody rozpuścić 5 dag. drożdży z dodatkiem 1 łyżeczki cukru oraz 1 łyżeczki soli. Dodać trzy łyżeczki siemienia lnianego.
Pizza z fasolką szparagową, salami i serem.
Dodać szklankę płatków owsianych, błyskawicznych, szklankę mielonych orzechów włoskich i szklankę mąki pszennej.
Pizza z fasolką szparagową, salami i serem.
Foremkę wysmarować olejem i wyłożyć ciasto na pizzę.
Pizza z fasolką szparagową, salami i serem.
Na cieście układać ugotowaną fasolkę al dente, groszek konserwowy, pomidory oraz plastry salami i kawałeczki sera.