Sposób przygotowania:
Pizza na fasolkowym spodzieSpód:
Fasolkę umyć, osuszyć i pozbawić końców. Zmiksować w blenderze ( nie musi być zbyt gładko).
Przełożyć do miski, dodać jajko oraz otręby. Doprawić do smaku i wymieszać na jednolitą masę.
ETAP 2:
Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Rozsmarować masę na okrąg.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 i piec około 25-30 minut.
Spód powinien być zrumieniony i niezbyt wilgotny.
Dodatki:
Na podpieczonym spodzie rozsmarować koncentrat pomidorowy.
ETAP 4:
Rozłożyć kiełbasę, pomidora i cukinię pokrojoną w cienkie plastry.
Rozrzucić kukurydzę i dać porwane w placach kawałki sera. Oprószyć ziołami.
Piec w 180 st jeszcze 12-15 minut. Smacznego!