Sposób przygotowania:
Mule w sosie winno-maślanym
Małże dokładnie oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć (świeże mule należy wybierać tylko zamknięte)
Nie trzymając długi czas w wodzie by się nie otworzyły.
Szalotki, czosnek oraz papryczkę chili posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić warzywa, zeszklić.
Wlać wino oraz śmietankę.
Sos doprawić świeżo mielonym pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
Gotować kolejne 2-3 min na minimalnym gazie.
Do sosu dołożyć mule, gotować pod przykryciem około 5 min aż muszle się otworzą.
W czasie gotowanie potrząsnąć delikatnie garnkiem.
Podawać udekorowane świeżą natką pietruszki np. z kawałkiem cytryny i czosnkową bagietką.
Nie trzymając długi czas w wodzie by się nie otworzyły.
Szalotki, czosnek oraz papryczkę chili posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić warzywa, zeszklić.
Wlać wino oraz śmietankę.
Sos doprawić świeżo mielonym pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
Gotować kolejne 2-3 min na minimalnym gazie.
Do sosu dołożyć mule, gotować pod przykryciem około 5 min aż muszle się otworzą.
W czasie gotowanie potrząsnąć delikatnie garnkiem.
Podawać udekorowane świeżą natką pietruszki np. z kawałkiem cytryny i czosnkową bagietką.
biedroneczki
Martyna12
Dokładnie :) Dziękuję :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2