Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z masą śmietanową i truskawkami
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier cały czas miksujemy. Na koniec dodajemy żółtka i miksujemy do momentu połączenia się składników. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do masy białkowej i lekko mieszamy drewnianą łyżką. Masę wlewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30-40 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy.
Śmietanę 30 % ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanę 18%. Mieszamy do połączenia się składników.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i dodajemy do masy. Wykładamy na biszkopt.
Truskawki kroimy w kostkę. Układamy na wierzchu masy.
Galaretki rozpuszczamy w goracej wodzie. Gdy zaczną tężeć wlewamy na truskawki.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego
Śmietanę 30 % ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanę 18%. Mieszamy do połączenia się składników.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i dodajemy do masy. Wykładamy na biszkopt.
Truskawki kroimy w kostkę. Układamy na wierzchu masy.
Galaretki rozpuszczamy w goracej wodzie. Gdy zaczną tężeć wlewamy na truskawki.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki