Sposób przygotowania:
Zawijana pizza z salami, kabanosem, groszkiem
1) Najpierw robimy spód do naszej zawijanej pizzy. Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy olej, sól i wodę. Wyrabiamy na gładkie ciasto, formujemy kulę, umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą lub ręcznikiem i pozostawiamy w cieple na godzinę do podwojenia objętości. Po godzinie przekładamy ciasto na papier do pieczenia i kształtujemy ciasto na spód - prostokąt.
2) Spód pizzy smarujemy koncentratem pomidorowym.
3) Ser kroimy w kostkę, sypiemy na koncentrat pomidorowy.
4) Na serze układamy plastry salami.
5) Kabanosa kroimy w plastry, układamy na salami.
6) Groszek i kukurydzę wysypujemy wzdłuż środka pizzy.
7) Pizzę zwijamy na tak, jak na zdjęciu.
8) Wkładamy pizzę do piekarnika na 15-20 minut w 220 stopniach.
2) Spód pizzy smarujemy koncentratem pomidorowym.
3) Ser kroimy w kostkę, sypiemy na koncentrat pomidorowy.
4) Na serze układamy plastry salami.
5) Kabanosa kroimy w plastry, układamy na salami.
6) Groszek i kukurydzę wysypujemy wzdłuż środka pizzy.
7) Pizzę zwijamy na tak, jak na zdjęciu.
8) Wkładamy pizzę do piekarnika na 15-20 minut w 220 stopniach.
ciasteczka
Czekoladka 2