Sposób przygotowania:
Pizza z tuńczykiem i kabanosami
Do mąki wlewam rozmieszane w mleku drożdże, dodaję resztę składników i wyrabiam ciasto. Odstawiam na godzinę, aby wyrosło.
Gotowe wykładam na nagrzaną blaszkę, lub kamień. Smaruję ketchupem. Wykładam plasterki cebuli, wysypuję odsączoną kukurydzę. Kabanosy kroję na małe kawałki, i również wykładam, dodaję odsączonego tuńczyka, na wierzchu układam plastry sera żółtego, można dać tarty ( ja akurat miałam tylko w plastrach).
Pizzę piekę około 25 minut, w 200 st C.
Gotowe wykładam na nagrzaną blaszkę, lub kamień. Smaruję ketchupem. Wykładam plasterki cebuli, wysypuję odsączoną kukurydzę. Kabanosy kroję na małe kawałki, i również wykładam, dodaję odsączonego tuńczyka, na wierzchu układam plastry sera żółtego, można dać tarty ( ja akurat miałam tylko w plastrach).
Pizzę piekę około 25 minut, w 200 st C.