Sposób przygotowania:
Pizza z mozzarelląETAP 1:
Drożdże pokruszyć do miski, połączyć z cukrem, dodać połowę wody, 1 łyżkę mąki, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do drugiej miski wsypać mąkę i sól, wlać wyrośnięty rozczyn, oliwę, resztę wody, wyrabiać około 10 minut.
ETAP 2:
Z przygotowanego ciasta uformować krążek i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce na 8-10 minut.
ETAP 3:
Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki boczek.
ETAP 4:
Następnie wsypać posiekane pieczarki i smażyć do odparowania. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 5:
Przygotowane ciasto posmarować ketchupem, posypać oregano, wyłożyć farsz z pieczarkami.
ETAP 6:
Na wierzchu ułożyć pokrojone jajka na twardo i pomidory.
ETAP 7:
Posypać pokrojonym w kostkę serem mozzarella i włożyć na 12-15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Magdalena88
SylaUla
niezły kąsek