Sposób przygotowania:
Pizza z szynką mozzarellą i rukolą
Drożdże pokruszyć do miski, dodać cukier, mieszając rozpuścić. Następnie wlać lekko podgrzany jogurt, wymieszać. Wsypać mąkę, sól, dodać oliwę i wyrobić, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i uformować krążek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut. Koncentrat wymieszać z ketchupem, posmarować krążek ciasta, posypać ziołami. Ułożyć plasterki szynki i pokrojoną mozzarellę. Blaszkę z pizzą włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-17 minut. Upieczoną pizzę posypać rukolą. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem.