femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Pizza z papryką i salami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Aromatyczna pizza na cienkim chrupiącym spodzie z czerwoną papryka i salami. Dla każdego wybrednego podniebienia.

Pizza z papryką i salami

Składniki:

Pizza z papryką i salami

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza z papryką i salami
Przesianą mąkę wymieszaj razem z solą. Do mleka dolej wodę i podgrzej. Zalej nim pokruszone i zasypane cukrem drożdże. Wymieszaj te drożdże. Wyrośnięty rozczyn przelej do mąki. Wyrób ciasto i włóż je do zamrażalnika na pół godziny.

W tym czasie obrane pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, podmaż je razem z cebulą. Paprykę pokrój na paseczki. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Gotowe ciasto rozwałkuj i rozłóż na blasze, posmaruj je pikantnym ketchupem, następnie wyłóż pieczarki i poukładaj na nich plasterki salami oraz paprykę. Całość posyp żółtym serem.

Pizzę zapiekaj przez około 30 minut w 180 stopniach.