Sposób przygotowania:
Pizza z papryką i salami
Przesianą mąkę wymieszaj razem z solą. Do mleka dolej wodę i podgrzej. Zalej nim pokruszone i zasypane cukrem drożdże. Wymieszaj te drożdże. Wyrośnięty rozczyn przelej do mąki. Wyrób ciasto i włóż je do zamrażalnika na pół godziny.
W tym czasie obrane pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, podmaż je razem z cebulą. Paprykę pokrój na paseczki. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Gotowe ciasto rozwałkuj i rozłóż na blasze, posmaruj je pikantnym ketchupem, następnie wyłóż pieczarki i poukładaj na nich plasterki salami oraz paprykę. Całość posyp żółtym serem.
Pizzę zapiekaj przez około 30 minut w 180 stopniach.
W tym czasie obrane pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, podmaż je razem z cebulą. Paprykę pokrój na paseczki. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Gotowe ciasto rozwałkuj i rozłóż na blasze, posmaruj je pikantnym ketchupem, następnie wyłóż pieczarki i poukładaj na nich plasterki salami oraz paprykę. Całość posyp żółtym serem.
Pizzę zapiekaj przez około 30 minut w 180 stopniach.