Sposób przygotowania:
Płaski placek z wieprzowiną i serem
Drożdże rozrabiamy z woda i cukrem. Mąkę mieszamy z olejem, solą i drożdżami, które zaczęły rosnąć. Ciasto wyrabiamy łyżka a potem ręką ok 10 min, aż będzie odchodzić od ręki, zostawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je cienko i układamy na blaszce wysypanej mąką. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, układamy na nim cienkie plasterki wieprzowiny i cebulę.
Pieczemy w 180st.
Kiedy placek się upiecze, posypujemy go kukurydza i startym serem, pieczemy jeszcze 3-4 min.
Na rozpuszczony ser kładziemy listki pietruszki.
Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je cienko i układamy na blaszce wysypanej mąką. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, układamy na nim cienkie plasterki wieprzowiny i cebulę.
Pieczemy w 180st.
Kiedy placek się upiecze, posypujemy go kukurydza i startym serem, pieczemy jeszcze 3-4 min.
Na rozpuszczony ser kładziemy listki pietruszki.