Sposób przygotowania:
Pizza z salami i papryką
Składniki na ciasto wrzucić do miski, zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Rozwałkować i wyłożyć na dużą blachę do pieczenia. Posmarować keczupem (można użyć sosu pomidorowego lub Pesto). Cebulę obrać, pokroić w piórka lub kostkę, przesmażyć na łyżce oleju, dodać umyte i pokrojone pieczarki, przesmażyć razem. Odparować i ostudzić lekko. Wyłożyć na pizzę razem z pokrojoną w kostkę papryką czerwoną. Salami pokroić w plasterki, ułożyć na pizzy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać pizzę. Pizzę wstawić do zimnego piekarnika, włączyć na 220 stopni i piec 20-22 minuty
Karasia
Ja po wczorajszej uczcie w Dominium nadrobiłam pizzowe zaległości na następny miesiąc, ale pewnie w przyszłym tygodniu na szybko skorzystam z Twojego przepisu. Dzieki! :D
Alex_M