Sposób przygotowania:
Pizza z wędzoną makrelą
W szklance mieszamy składniki na zaczyn i wlewamy go do miski z przesianą mąką. Gdy zaczyn wyrośnie dodajemy pozostałe składniki ciasta i zarabiamy bardzo elastyczne ciasto, które odstawiamy do podwojenia objętości. W tym czasie przygotowujemy dodatki.
Brokuła obgotowujemy 3 minuty i zalewamy lodowatą wodą, by zatrzymać proces gotowania, odcedzamy o tniemy na mniejsze kawałki. Paprykę kroimy na mniejsze paseczki, pieczarki na plasterki, a rybę pozbawiamy ości i dzielimy na mniejsze cząstki.
Wyrośniętą pizzę dzielimy na dwie części. Obie formujemy na kształt kulki i rozwałkowujemy na cienki placek. Obie smarujemy ketchupem i układamy dodatki. Na wierzchu kładziemy żółty ser.
Pizzę pieczemy w 200 st przez około 15-20 minut.
Brokuła obgotowujemy 3 minuty i zalewamy lodowatą wodą, by zatrzymać proces gotowania, odcedzamy o tniemy na mniejsze kawałki. Paprykę kroimy na mniejsze paseczki, pieczarki na plasterki, a rybę pozbawiamy ości i dzielimy na mniejsze cząstki.
Wyrośniętą pizzę dzielimy na dwie części. Obie formujemy na kształt kulki i rozwałkowujemy na cienki placek. Obie smarujemy ketchupem i układamy dodatki. Na wierzchu kładziemy żółty ser.
Pizzę pieczemy w 200 st przez około 15-20 minut.