Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami Joanny
Najpierw zrobiłam ciasto Do miski wsypałam mąkę . Do szklanki wlałam 125 gram mleka dodałam rozkruszone drożdże i łyżeczkę cukru wymieszałam . Dodałam mąkę dwie łyżki wymieszałam i wlałam rozczyn do wgłębienia w mace przykryłam ścierką zostawiłam na 30 minut. Po tym czasie wyrobiłam ciasto dodałam resztę ciepłego mleka i zostawiłam na 30 minut po tym czasie rozwałkowałam ciasto i położyłam na blach od pieca ta ciemną polałam ketchupem ziołowym dodałam bazylię oregano i zioła prowansalskie pokroiłam pieczarki w plastry i posypałam ciacho . Wstawiłam do pieca na 20 minut wyjęłam posypałam serem i do pieca do rozpuszczenia wyjęłam pokroiłam i polałam ketchupem ziołowym smacznego.