Sposób przygotowania:
Pizza z salami-2 blachy
PRZYGOTOWANIE: Drożdże wkładamy do kubka i dodajemy cukier. Łyżką ucieramy aż drożdże się rozpuszczą. Do miski wykładamy mąkę, wodę, olej i sól. Dodajemy rozpuszczone drożdże i zagniatamy dłońmi aby ciasto uzyskało jednolitą konsystencję. Jeżeli będzie zbyt rzadkie można dodać trochę mąki, ale nie powinno być takiej sytuacji. Ciasto odkładamy na ok 20 minut pod przykryciem, aby podrosło. Dzielimy na dwie części i wałkujemy. Smarujemy koncentratem pomidorowym.wykładamy plasterki salami, na nie wykładamy paprykę.Podsmażone, wcześniej obrane i pokrojone w plasterki pieczarki doprawione solą i pieprze wykładamy na blachę. Następnie wykładamy oliwki. Posypujemy serem żółtym Tak samo postępujemy z drugą blachą. Pieczemy w temp 200 stopni. Smacznego