Sposób przygotowania:
Pizza z serem camembert
1. Ciasto: Do 200 ml letniej wody dodajemy cukier i rozkruszone drożdże. Mieszamy do ich rozpuszczenia
2. Do miski dodajemy margarynę, mąkę sól i rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy aż do uzyskania jędrnego ciasta ( ew. podsypuj trochę mąką)
3. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce
4. Cebulę i camemberta kroimy w pół plasterki. Pomidory i mozzarellę w plasterki
5. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszkę. Smarujemy koncentratem, układamy pomidory oraz oba sery. Pieczemy 15-20min w 185 stopniach dół z termoobiegiem. Po tym czasie piecz 5 min w 185 stopniach górny grill z termoobiegiem
2. Do miski dodajemy margarynę, mąkę sól i rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy aż do uzyskania jędrnego ciasta ( ew. podsypuj trochę mąką)
3. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce
4. Cebulę i camemberta kroimy w pół plasterki. Pomidory i mozzarellę w plasterki
5. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszkę. Smarujemy koncentratem, układamy pomidory oraz oba sery. Pieczemy 15-20min w 185 stopniach dół z termoobiegiem. Po tym czasie piecz 5 min w 185 stopniach górny grill z termoobiegiem