Sposób przygotowania:
Pizza z papryką i kiełbasą
Mąkę przesiać do miski, dolać 2 łyżki oleju lub oliwy. Drożdże rozmieszać z niewielką ilością wody, dodać cukier. Wlać do mąki, odstawić, aby drożdże zaczęły pracować, po kilku minutach zagnieść ciasto stopniowo dolewając wodę, gdy zostanie jej odrobina dodac do niej sól i wlać do ciasta. Ciasto przykryć ścierką i odstawić, aby podwoiło swoją objętość. Ser żółty zetrzeć na tarce, kiełbasę i pomidora pokroić w talarki, paprykę pokroić w paski, camembert pokroić w plastry. Koncentrat zmieszać z oregano (ilość wedle uznania), dodać odrobinę soli, pieprzu i pare łyżek wody. Cebulę można ewentualnie podsmażyć na patelni. Z wyrośniętego ciasta uformować w miarę cienki placek ułożyć go w okrągłej foremce, posmarować go sosem, nałożyć ser, cebulę, pokrojoną kiełbasę, paprykę. Na koniec ułożyć plastry pomidorów i cameberta, posypać oregano. Piec ok. 25-30 min. w 180st C.