Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i tuńczykiem
Ciasto: Drożdże rozpuszczam w wodzie, przelewam do miski z mąkami, dodaję resztę składników i zagniatam elastyczne ciasto. Ciasto dzielę na połowę, wykładam na dwie blaszki , każda 30x36 cm.
Sos: Przecier mieszam z przyprawą, wykładam na obydwa placki.
Na sos rozkładam część tartego sera gouda, rozkładam plasterki cebuli . Tuńczyka odcedzam i rozkładam na cebuli razem z pokrojoną szynką. Wierz posypuję mozzarellą i resztą goudy.
Gotowe pizze wkładam do nagrzanego piekarnika, piekę z termo obiegiem około 25 minut , w 170 st. C
Jako dodatek polecam sos czosnkowy i pikantny ketchup.
Sos: Przecier mieszam z przyprawą, wykładam na obydwa placki.
Na sos rozkładam część tartego sera gouda, rozkładam plasterki cebuli . Tuńczyka odcedzam i rozkładam na cebuli razem z pokrojoną szynką. Wierz posypuję mozzarellą i resztą goudy.
Gotowe pizze wkładam do nagrzanego piekarnika, piekę z termo obiegiem około 25 minut , w 170 st. C
Jako dodatek polecam sos czosnkowy i pikantny ketchup.