Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i pieczarkami
Mąkę pszenną i pełnoziarnistą przesiać na stolnicę. Dodać sól, oregano, zrobić dołek i wlać olej. Drożdże pokruszyć, włożyć do garnuszka i zalać ciepłą wodą, rozrobić i dodać do mąki. Wyrobić ciasto i podzielić na pół (jeśli chcemy zrobić jedną dużą pizzę to oczywiście nie dzielimy). Pieczarki dobrze oczyszczamy i kroimy w cienkie plastry. Ser ścieramy na tarce. Szynkę kroimy w kosteczkę. Przecier mieszamy z ketchupem. Ciasto wałkujemy i wylepiamy nim blaszkę (blaszki) posmarowane masłem. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, następnie posypujemy serem, dajemy szynkę i na wierzch pieczarki. Pizzę należy piec ok 40-45 min w temp 180 st. Smacznego :)