Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona z pieczarkami i fasolą
Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w 2 cm plastry. Obrane pieczarki w ćwiartki, cebulę w pół plasterki.
Do naczynia żaroodpornego włożyć łyżkę masła. Układać warstwami: Plastry karkówki, cebuli oraz kawałki pieczarek. Wyłożyć część fasoli, polać przecierem oraz posypać przyprawami i ziołami.
Czynność powtarzać do wykończenia składników, tak by ostatnią warstwą był przecier pomidorowy.
Piec 1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 200st.
Mięso podawać np. z gotowanymi ziemniakami i sałatką.
Do naczynia żaroodpornego włożyć łyżkę masła. Układać warstwami: Plastry karkówki, cebuli oraz kawałki pieczarek. Wyłożyć część fasoli, polać przecierem oraz posypać przyprawami i ziołami.
Czynność powtarzać do wykończenia składników, tak by ostatnią warstwą był przecier pomidorowy.
Piec 1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 200st.
Mięso podawać np. z gotowanymi ziemniakami i sałatką.
ciasteczka
Martyna12
Dokładnie :)
lukrowanepierniczki