Sposób przygotowania:
Tęczowa pizza z warzywami
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji, wlać wodę, wymieszać. Dodać sól, olej i mąkę pszenną, krótko wyrobić na jednolite ciasto. Odstawić na ok. 10 minut.
Ciasto ułożyć na blaszce do pieczenia, cienko rozpłaszczyć na kształt długiego prostokąta o wymiarach ok. 36x20 cm,
Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać po wierzchu uformowanego ciasta. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na bardzo małe różyczki. Pomidor pokroić w pół plastry.
Przygotowane warzywa ułożyć długimi rzędami kolejno: cebulę, brokuły, kukurydzę, paprykę i pomidor.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 C, piec ok. 15-17 minut.
Ciasto ułożyć na blaszce do pieczenia, cienko rozpłaszczyć na kształt długiego prostokąta o wymiarach ok. 36x20 cm,
Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać po wierzchu uformowanego ciasta. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na bardzo małe różyczki. Pomidor pokroić w pół plastry.
Przygotowane warzywa ułożyć długimi rzędami kolejno: cebulę, brokuły, kukurydzę, paprykę i pomidor.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 C, piec ok. 15-17 minut.
Jagodowa
Magdalena88