Sposób przygotowania:
Pizza z cukinią i papryką
Do miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
W międzyczasie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem warzywa. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na papier do pieczenia i delikatnie rozciągamy.
Ciasto smarujemy ketchupem i układamy : połowę sera żółtego, cebulę, posypujemy przyprawami do smaku, pokrojone warzywa, ser żółty, ketchup, posypujemy przyprawami do smaku.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 40 minut.
W międzyczasie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem warzywa. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na papier do pieczenia i delikatnie rozciągamy.
Ciasto smarujemy ketchupem i układamy : połowę sera żółtego, cebulę, posypujemy przyprawami do smaku, pokrojone warzywa, ser żółty, ketchup, posypujemy przyprawami do smaku.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 40 minut.