Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pizza z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zawsze robiłam tradycyjną pizze, ale dziś postanowiłam to zmienić i dodać do niej jeszcze warzywa na patelnię.

Pizza z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza z warzywami

 

  • CIASTO NA PIZZE
  • woda ciepła - 0,5 szkl
  • mąka - 2 szkl
  • olej -2 łyżki
  • sól
  • drożdże - 40 g
  • ser żółty - 12 plastrów
  • DODATKI:
  • warzywa na patelnię po polsku - 450 g
  • pieczarki - 5 dużych ( u mnie mrożone)
  • cebula - 4 szt
  • kiełbasa cienka - 1 pętko
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • oregano
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Pizza z warzywami
CIASTO NA PIZZE Do miski pokruszyć drożdże, dodać olej, szczyptę soli i ciepłą wodę, mieszając do rozpuszczenia drożdży. Następnie dodać mąkę, zagnieść ciasto. Odstawić ciasto na 25 minut w ciepłe miejsce. FARSZ Warzywa lekko przesmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, kiełbasę w plasterki, przesmażyć. Pieczarki opłukać, osączyć, pokroić, przesmażyć na tłuszczu, wymieszać razem z cebulą i kiełbasą. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i posypać oregano. Na cieście ułożyć cebulę wymieszaną z pieczarkami i kiełbasą. Następnie wyłożyć warzywa. Pizze wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stop na 30 minut. Po tym czasie wyjąć pizze i ułożyć na niej plastry sera żółtego, i z powrotem wsunąć do piekarnika pizze do rozpuszczenia się sera. Podawać pizze z dowolnymi sosami.
Pizza z warzywami
Z podanych składników przygotowano ciasto drożdżowe
Pizza z warzywami
Warzywa po polsku podczas podsmażenia na tłuszczu
Pizza z warzywami
Na blasze zostało wyłożone ciasto i dodatki do pizzy
Pizza z warzywami
Pizza podczas pieczenia i rozpuszczenia się sera