Sposób przygotowania:
Pizza z warzywami
CIASTO NA PIZZE Do miski pokruszyć drożdże, dodać olej, szczyptę soli i ciepłą wodę, mieszając do rozpuszczenia drożdży. Następnie dodać mąkę, zagnieść ciasto. Odstawić ciasto na 25 minut w ciepłe miejsce. FARSZ Warzywa lekko przesmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, kiełbasę w plasterki, przesmażyć. Pieczarki opłukać, osączyć, pokroić, przesmażyć na tłuszczu, wymieszać razem z cebulą i kiełbasą. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i posypać oregano. Na cieście ułożyć cebulę wymieszaną z pieczarkami i kiełbasą. Następnie wyłożyć warzywa. Pizze wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stop na 30 minut. Po tym czasie wyjąć pizze i ułożyć na niej plastry sera żółtego, i z powrotem wsunąć do piekarnika pizze do rozpuszczenia się sera. Podawać pizze z dowolnymi sosami.
edytaha