Sposób przygotowania:
Pizza z warzywami i fetą
CIASTO : Drożdże rozrobić z cukrem na płynną masę, wlać mleko i olej, dodać sól i wymieszać. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Oprószyć lekko mąką i zosatwić pod przykryciem do wyrośnięcia. Potem ciasto ponownie wyrobić, podzielić na dwie części i każdą z nich rozłożyć na talerzach lub na blachach posypanych mąką. SOS : Wszystkie składniki wymieszać i posmarować sosem ciasto na talerzach. DODATKI : Umyty i osuszony szpinak porwać na kawałki i rozsypać po cieście. Potem na szpinak zetrzeć cukinię. Następnie pomidora pokroić w półplasterki i rozłożyć na cukinii. Na koniec ser typu feta rozłożyć na pizzy, posypać startym serem i oprószyć bazylią, suszonymi pomidorami i czosnkiem. Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.