Sposób przygotowania:
Pizza-Zielono Mi z warzywami.
Do dużej miski wsypać dwie szklanki mąki,drożdże,niecałą szklankę letniej wody,oliwę z oliwek oraz sól.Wyrobić na gładką masę i zagnieść w kulkę,przykryć ściereczką.Dać do wyrośnięcia
w ciepłe miejsce na kuchence gazowej.Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować i dać na wysmarowaną tłuszczem blachę i brzegi ciasta pozaginać na ściankach blachy,posmarować po wierzchu
zielonym tabasco,pokrojoną na paski papryką,oliwkami osączonymi oraz pokrojonym na plasterki porem.Posypać startym parmezanem,oregano i pieprzem ziołowym.Włożyć do nagrzanego piekarnika 170-200 st.C i piec 25-30 min.Przed podaniem ostudzić nieco i pokroić pizzę.
w ciepłe miejsce na kuchence gazowej.Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować i dać na wysmarowaną tłuszczem blachę i brzegi ciasta pozaginać na ściankach blachy,posmarować po wierzchu
zielonym tabasco,pokrojoną na paski papryką,oliwkami osączonymi oraz pokrojonym na plasterki porem.Posypać startym parmezanem,oregano i pieprzem ziołowym.Włożyć do nagrzanego piekarnika 170-200 st.C i piec 25-30 min.Przed podaniem ostudzić nieco i pokroić pizzę.