Sposób przygotowania:
Pizzerki z ostrym farszem
Ciasto drożdżowe rozwałkowuję na ok 5 mm grubości.
Za pomocą szklanki wycinam krążki o średnicy ok 8 cm. Każdy placek smaruję koncentratem pomidkrowym i posypuję suszoną bazylią.
Pieczarki myję i kroję w kostkę lub piórka. Szalotke obieram i drobno kroję. Na patelni rozgrzewam olej z chilli. Następnie dodaję pieczarki i cebulę. Smażę. Na rumiano. Dodaję przyprawy sól i pieprz oraz czosnek. Farsz wykładam na krążki. Na koniec posypuję serem mozzarella.
Piekę ok 20 min w 180 stopniach. Smacznego.
Za pomocą szklanki wycinam krążki o średnicy ok 8 cm. Każdy placek smaruję koncentratem pomidkrowym i posypuję suszoną bazylią.
Pieczarki myję i kroję w kostkę lub piórka. Szalotke obieram i drobno kroję. Na patelni rozgrzewam olej z chilli. Następnie dodaję pieczarki i cebulę. Smażę. Na rumiano. Dodaję przyprawy sól i pieprz oraz czosnek. Farsz wykładam na krążki. Na koniec posypuję serem mozzarella.
Piekę ok 20 min w 180 stopniach. Smacznego.