Sposób przygotowania:
PLACEK AGRESTOWIEC
CIASTO:
Margarynę, cukier puder i cukier waniliowy rozwiercić w donicy.
Dodać żółtka nastepnie mąkę i proszek do pieczenia na końcu ubite białka.
3/4 ciasta wyłożyć do wysmarowanego prodziża.
Na wierzch ciasta wciskać agrest odsączony.
Do pozostałej części ciasta dodać kakao i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
Wymieszać i upiec.
Na wierzch wyłożyć masę i polewe kakaową.
MASA:
Jajka ubic z cukrem na parze, wystudzic i dodać do rozwierconego masła.
Dodać kwasek cytrynowy i 2 łyżki kakao.
Margarynę, cukier puder i cukier waniliowy rozwiercić w donicy.
Dodać żółtka nastepnie mąkę i proszek do pieczenia na końcu ubite białka.
3/4 ciasta wyłożyć do wysmarowanego prodziża.
Na wierzch ciasta wciskać agrest odsączony.
Do pozostałej części ciasta dodać kakao i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
Wymieszać i upiec.
Na wierzch wyłożyć masę i polewe kakaową.
MASA:
Jajka ubic z cukrem na parze, wystudzic i dodać do rozwierconego masła.
Dodać kwasek cytrynowy i 2 łyżki kakao.
CIASTO:
Margarynę, cukier puder, cukier waniliowy rozwiercić w donicy.
Dodać żółtka, następnie mąkę i proszek do pieczenia, na końcu ubite białka.
3/4 ciasta wyłożyć do wysmarowanego prodziża.
Na wierzch ciasta wciskać agrest.
Do pozostałej częścia ciasta dodać 2 łyżki kakao i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
Wymieszać dokładnie i upiec ciasto.
MASA:
Jajka ubić z cukrem na parze, wystudzić i dodać do rozwierconego masła, dodać kwasek cytrynowy i 2 łyżki kakao.
Dokładnie wymieszać i wyłożyć na upieczone ciasto.