Sposób przygotowania:
Babka maślana
Miękkie masło zmiksować na puch z cukrem pudrem, a następnie cały czas miksując dodając po jednym jajku.
Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać i dodać rum i sok z cytryny. Masę wlać do natłuszczonej keksówki i piec do suchego patyczka w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez godzinę.
Pod koniec pieczenia wierzch babki można przykryć folią aluminiową, żeby się za bardzo nie przypiekł. Po wystudzenia wierzch udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą.
Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać i dodać rum i sok z cytryny. Masę wlać do natłuszczonej keksówki i piec do suchego patyczka w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez godzinę.
Pod koniec pieczenia wierzch babki można przykryć folią aluminiową, żeby się za bardzo nie przypiekł. Po wystudzenia wierzch udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą.
skuter5