Sposób przygotowania:
Placek agrestowy z kruszonką
Płatki kukurydziane wsypać do woreczka foliowego i pokruszyc wałkiem do ciasta.Wymieszać z 4dag.cukru,miękkim masłem i 1-2łyżkami wody.2łyżki masy odłożyć,resztę włożyć na dno natłuszczonej małej(śr.18cm.)tortownicy,uformować brzeg,docisnąć do obręczy i chłodzić ok.30min.Agrest ocześcić,umyć i osuszyć.Twarożek wymieszać ze śmietaną,5dag.cukru,proszkiem budyniowym,żółtkiem,skórką i sokiem z cytryny oraz szczyptą cynamonu,dodać agrest.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do masy,delikatnie wymieszać.Masę wułożyć na przygotowany spód,rozsmarować,posypać odłożoną kruszonką kukurudzianą.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180"C i piec ok.40min.Wyjąć z formy,wystudzić.