Sposób przygotowania:
Placek drożdżowy z owocami
Owoce opłukać, jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, natomiast z czereśni i śliwek wydrążyć pestki. Pokroić w kostkę i odsączyć z soku.Mleko podgrzać wymieszać z drożdżami, odrobiną mąki i cukru, odstawić do wyrośnięcia. Żółtka oddzielić od białek, żółtka ucieramy z cukrem połączyć z rozczynem, dodać przesianą mąkę, sól, startą skórkę pomarańczową, olejek i delikatnie wyrobić ciasto na jednolitą masę pod koniec dodać rozpuszczony tłuszcz. Kolejno połączyć z ubitymi na sztywną pianę białkami. Blachę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Ciastem wyłożyć dno na grubość 1 cm i do połowy boki. Wyłożyć delikatnie owoce i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawić do zimnego miejsca. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu polać tężejącą galaretka.