Sposób przygotowania:
Placek gruszkowy z kremówką
Połowę cukru oraz cukier waniliowy utrzyj z jajami,dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wylej do tortownicy i piecz 25 minut w 180 st.
Gruszki obierz,pokrój zasyp resztą cukru,zalej 100 ml wody i gotuj do miękkości,wsyp do gruszek galaretki w proszku i owoce zmiksuj.Gruszki wylej na biszkopt.Kremówkę ubij z brandy i dodaj do niej żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Kremówkę wylej na masę gruszkową,wstaw ciasto do lodówki.
Gruszki obierz,pokrój zasyp resztą cukru,zalej 100 ml wody i gotuj do miękkości,wsyp do gruszek galaretki w proszku i owoce zmiksuj.Gruszki wylej na biszkopt.Kremówkę ubij z brandy i dodaj do niej żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Kremówkę wylej na masę gruszkową,wstaw ciasto do lodówki.