malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Placek kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Można dekorować cukierkami dekoracyjnymi. Bądź też polewać też polewą czekoladową, albo posypać cukrem pudrem.

Placek kokosowy

Składniki:

Placek kokosowy

 

  • Biszkopt:
  • 4 jaja,
  • 1/2 szklanki maki pszennej tortowej,
  • 1/2 szklanki maki ziemniaczanej,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • Masa:
  • 3/4 szklanki wiórków kokosowych,
  • 3/4 szklanka kaszy manny,
  • 1 szklanka cukru pudru,
  • 1 kostka dobrej jakości miękkiego masła,
  • 15 bezików,
  • 1,5 szklanki mleka.

 

Sposób przygotowania:

Placek kokosowy
Jajka ucieramy z cukrem. Mąki przesiewamy i dodajemy proszek do pieczenia. Mieszamy składniki suche i mokre. Pieczemy biszkopt, który dzielimy na dwie części. Mannę gotujemy na mleku i studzimy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy mannę oraz wiórki. Masą przekładamy biszkopty. Dekorujemy masa i bezikami.