Sposób przygotowania:
Placek kokosowy
Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczeni i sok z cytryny mieszamy wykładamy na dużą formę i pieczemy około 35 minut. Placek czekoladowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy amoniak, kakao mękę pszenną, proszek do pieczenia mieszamy wykładamy na dużą formę i pieczemy około 35 minut. Chłodny przekrawamy na pół. Krem: Całe jajko i żółtka ucieramy mikserem z cukrem i budyniem śmietankowym (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Studzimy i łączymy z utartą z margaryną. Przełożenie ciasta kokosowego: Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- dekorujemy kokosem.