Sposób przygotowania:
Placek korzenny
Na stolnicy mieszamy masło z mąką potem dodajemy cukier, jajko, cynamon, migdały,
goździki zagnieść dokładnie ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie wykładamy blachę pergaminem i lekko smarujemy tłuszczem. Ciasto układamy po kawałku cieniutko na papierze. blachę z ciastem wstawiamy do gorącego piekarnika 180 stopni i pieczemy . Gdy ciasto jest już upieczone ściągamy papier i póki jest gorące kroimy na 4 części. Smarujemy marmoladą i przekładamy. Ciasto układamy na deseczce i druga deseczkę kładziemy na górę i równomiernie obciążamy i pozostawiamy aż
całkowicie ostygnie. Ciasto możemy polukrować.
goździki zagnieść dokładnie ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie wykładamy blachę pergaminem i lekko smarujemy tłuszczem. Ciasto układamy po kawałku cieniutko na papierze. blachę z ciastem wstawiamy do gorącego piekarnika 180 stopni i pieczemy . Gdy ciasto jest już upieczone ściągamy papier i póki jest gorące kroimy na 4 części. Smarujemy marmoladą i przekładamy. Ciasto układamy na deseczce i druga deseczkę kładziemy na górę i równomiernie obciążamy i pozostawiamy aż
całkowicie ostygnie. Ciasto możemy polukrować.