Sposób przygotowania:
Placek mandarynkowy agusi
Mandarynki starannie obrać.Miąższ podzielić na małe cząstki.Tłuszcz otrzeć mikserem z cukrem,cukrem waniliowym oraz szczyptą soli.Cały czas ucierając ,wbijać do masy jajka. Mąkę połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia ,również wsypać do masy.Utrzeć na gładką masę.Na końcu dodać cząstki mandarynek ostrożnie przemieszać (nie uszkadzając owoców). Wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą wąską blaszkę (o długości 25cm). Włożyć do nagrzanego piekarnika.Ciasto piec przez godzinę w temp 175-180 stopni.Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.Cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem mandarynkowym(ewentualnie dodać odrobinę wody). Placek wyjąć z formy i polukrować