Sposób przygotowania:
Placek sucharkowy z nutellą
Masło czekoladowe przełożyć do garnuszka i podgrzać, aż stanie się płynne, lecz nie gorące. Sucharki pokruszyć (najwygodniej pomóc sobie mikserem). Do sucharek dodać rozpuszczoną nutellę i wszystko razem dobrze zmiksować. Masa będzie sypka. Należy ją przełożyć na blaszkę i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotować masę śmietankową. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu używając wody, a nie mleka. Do gorącego, ugotowanego "budyniu" dodać galaretkę (lub żelatynę) i mieszać do rozpuszczenia. Kiedy "budyń" ostygnie, dodać do niego ser mascarpone, wszystko dobrze zmiksować (aby nie było grudek) i przelać do tortownicy, na spód sucharkowy. Ponownie włożyć do lodówki do stężenia na 1 godzinę. Kiedy masa śmietankowa stężeje, wyłożyć na nią owoce i zalać zrobioną już i tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki do stężenia.