kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Placek z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste szybkie ciasto przełożone budyniem

Placek z budyniem

Składniki:

Placek z budyniem

 

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 1 litr mleka 3,6%
  • 2 opakowania budyniu czekoladowego z cukrem
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Placek z budyniem
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę. Nie przerywając ubijania, wlewać po żółtku. Wsypać mąkę i proszek. Dokładnie wymieszać. Blaszkę natłuścić i oprószyć mąką. Wlać ciasto. Piec w temp. 160 st. C przez 30 minut. Masa: na mleku ugotować budyń. Ciasto ostudzić. Przekroić wzdłuż. Przełożyć budyniem. Pozostawić do ostygnięcia.