Sposób przygotowania:
Placek z malinami
Wszystkie suche składniki wsypać do jednej miski i wymieszać.
Spód tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wsypać 1/3 części mieszanki, rozprowadzić po całym dnie tortownicy.
Na mieszankę poukładać maliny, na maliny znowu część mieszanki, na mieszankę poukładać plastry dobrze schłodzonego masła 1/2 kostki.
Na masło poukładać ponownie maliny, na maliny pozostałą mieszankę i plastry masła 1/2 kostki.
Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Spód tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wsypać 1/3 części mieszanki, rozprowadzić po całym dnie tortownicy.
Na mieszankę poukładać maliny, na maliny znowu część mieszanki, na mieszankę poukładać plastry dobrze schłodzonego masła 1/2 kostki.
Na masło poukładać ponownie maliny, na maliny pozostałą mieszankę i plastry masła 1/2 kostki.
Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.