Sposób przygotowania:
Piernik wegańskiPrzygotowanie bananów i daktyli:
Daktyle ugotować 5 minut w gorącej wodzie, odcedzić. Dodać do nich obrane i pokrojone na kawałki banany, dokładnie zblendować.
Pieczenie:
Cynamon, przyprawę do piernika, mąki, sodę i kakao wymieszać ze sobą w jednej misce. Wsypać do zmiksowanych owoców. Całość miksować razem 3 minuty. Przełożyć do 25 centymetrowej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 35 minut w 180 stopniach. Studzić w uchylonym piekarniku. Gdy wystygnie schłodzić godzinę w lodówce.
Kończenie ciasta:
Schłodzone ciasto przekroić na pół, posmarować dżemem, złożyć i polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Chłodzić kolejną godzinę. Życzę smacznego!