Sposób przygotowania:
Skubaniec z malinami i jagodami
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na stolnicę. Następnie dodać margarynę, później żółtka, śmietanę i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną większą i mniejszą.
Większą wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. Mniejszą wstawić do lodówki. Wyłożone na brytfannę ciasto można posypać bułką tartą.
Na ciasto wyłożyć maliny i jagody, rozrobić po całym placku. Następnie ubić pianę z białek. Dodać o niej cukier. Przełożyć pianę na owoce. Wyjąć ciasto z lodówki. Skubać małymi porcjami na pianę z białek.
Całość przełożyć do piekarnika na ok. 45 minut i piec w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Większą wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. Mniejszą wstawić do lodówki. Wyłożone na brytfannę ciasto można posypać bułką tartą.
Na ciasto wyłożyć maliny i jagody, rozrobić po całym placku. Następnie ubić pianę z białek. Dodać o niej cukier. Przełożyć pianę na owoce. Wyjąć ciasto z lodówki. Skubać małymi porcjami na pianę z białek.
Całość przełożyć do piekarnika na ok. 45 minut i piec w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.