kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

placek z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny i łatwy do wykonania

placek z mięsem

Składniki:

placek z mięsem

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • łyżka oleju
  • 3 cebule
  • 400 gram mielonego mięsa
  • 2 jaja
  • 2 łyżki śmietany

 

Sposób przygotowania:

placek z mięsem
Cebule kroimy drobno i smażymy na oleju. Dodajemy mielone mięso i doprawiamy do smaku.Dusimy jeszcze ok 20 minut, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Gdy mięso ostygnie dodajemy jaja oraz śmietanę. Na blaszce układamy polowe ciasta. Na ciasto wykładamy farsz i następna polowe ciasta. Zapiekamy ok 40 minut w 200 stopniach.