Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Placek z Petitkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój ulubiony placek, sprawdza się na każdej okazji

Placek z Petitkami

Składniki:

Placek z Petitkami

 

  • 3 opakowania herbatników Petit
  • 1 puszka mleka gotowanego słodzonego
  • 1 masło
  • 1 budyń duży lub dwa małe śmietankowy
  • 1 polewa czekoladowa lub toffi

Sposób przygotowania:

Placek z Petitkami
Upiec jasny biszkopt z połowy porcji według własnego przepisu.
Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu, nie słodzić. Po przygotowaniu ostudzić.
Mleko gotowane wyłożyć do makutry i ucierać z masłem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Po upieczeniu, biszkopt ostudzić;
PRZEŁOŻENIE:
biszkopt, połowa masy krówkowej, herbatniki, cały budyń, herbatniki, reszta masy krówkowej, herbatniki. Całość udekorować polewą czekoladową lub toffi.

Porada: Lepiej wykorzystać polewę w proszku - przy polewie gotowej herbatniki mogą pękać przy krojeniu.

Tagi:

placek