Sposób przygotowania:
Placek z Petitkami
Upiec jasny biszkopt z połowy porcji według własnego przepisu.
Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu, nie słodzić. Po przygotowaniu ostudzić.
Mleko gotowane wyłożyć do makutry i ucierać z masłem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Po upieczeniu, biszkopt ostudzić;
PRZEŁOŻENIE:
biszkopt, połowa masy krówkowej, herbatniki, cały budyń, herbatniki, reszta masy krówkowej, herbatniki. Całość udekorować polewą czekoladową lub toffi.
Porada: Lepiej wykorzystać polewę w proszku - przy polewie gotowej herbatniki mogą pękać przy krojeniu.
Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu, nie słodzić. Po przygotowaniu ostudzić.
Mleko gotowane wyłożyć do makutry i ucierać z masłem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Po upieczeniu, biszkopt ostudzić;
PRZEŁOŻENIE:
biszkopt, połowa masy krówkowej, herbatniki, cały budyń, herbatniki, reszta masy krówkowej, herbatniki. Całość udekorować polewą czekoladową lub toffi.
Porada: Lepiej wykorzystać polewę w proszku - przy polewie gotowej herbatniki mogą pękać przy krojeniu.